Cântare de flux 

Logo
Sediul
FLINTAB
NEO BUSINESS
CENTER

Carpenului nr. 22
100430 Ploiesti
jud. Prahova
Romania
Fabrica
FLINTAB
Engineers and
Constructors

Prundului nr. 11
805300 Tecuci
jud. Galati
Romania

Atitudine. Idei. Regie.
Acţiune. Scenă.

Cântarele comerciale garantează circulaţia corectă a mărfurilor.


Alegeţi un cântar de marcă.

SISTEME DE CÂNTĂRIRE

Specificație tehnică

APARAT TOTALIZATOR DISCONTINUU
Denumiri alternative uzuale: cântar de flux, cântar pentru dozare automată, dozator în flux, sistem de cântărire în flux.
Engleză: automatic discontinuous totalizing weighing systems (ADTWS), bulk-weighing scale, bulk hopper scale.
Regim de curgere prin căderea liberă a materialelor pulverulente: sare, zahăr, orez, semințe, cereale, îngrășăminte chimice, etc. Marea majoritate a clienților din România sunt marii procesatori de grâne. În întreaga lume, toate tranzacțiile oficiale de grâne se desfășoară în astfel de sisteme
de cântărire în flux.
  • Excepțional de exact
  • Rapid
  • Robust
  • Compact
  • Ușor de montat și operat
Sistemul electronic de dozare în flux este poziționat sub o sursă de alimentare existentă (buncăr, bandă transportoare, elevator, etc.).
După deschiderea clapetei de alimentare, materialul curge în vasul cântar (clapeta de golire de sub vasul cântar fiind închisă). Când se ajunge la valoarea prestabilită a greutății în vasul cântar, clapeta de alimentare se închide, valoarea greutății brute - BRUT - este memorată, iar clapeta de golire se deschide pentru a deversa conținutul cântărit din vasul cântar în vasul de golire care, în mod normal, se deversează simultan în sistemul de golire existent (alt buncăr tampon, elevator, bandă transportoare, camion, vagon, navă).
Vasul de golire descarcă marfa cu un debit mai mic decât cel cu care descarcă vasul cântar, prevenind
astfel supraîncărcarea sistemelor de golire din aval.
Sistemul electronic controlează întregul proces de dozare, monitorizând stările diferitelor părți componente și semnalând orice eroare care poate apărea în timpul acestui proces.
Programul intern permite memorarea tuturor datelor de gestiune. De asemenea este prevăzut cu 2 porturi de comunicație serială RS232/RS485 pentru conectare suplimentară la imprimantă, stație PC, afișaj secundar.
Definiția aparatului totalizator discontinuu: aparat de cântărit cu funcționare automată care determină masa unui produs în vrac, prin subdivizare în sarcini discrete. Masa fiecărei sarcini discrete este determinată secvențial și totalizată. Fiecare sarcină este apoi descărcată sub formă de produs în vrac.
www.flintab.ro
În conformitate cu MID (Measurement Instruments Directive), clasa de precizie (accuracy class) poate fi: 0,2; 0,5; 1; sau 2. Metrologic, KATENA este proiectată și certificată pentru clasa de precizie: 0,2. Aceasta corespunde la Eroarea maximă admisă pentru sarcina totalizată : +/- 0,1%. Practic, poate fi considerată o acuratețe în cântărire mai bună de 0,1% din cantitatea totalizată (cântărită).

Acest site web folosește cookie-uri. Continuarea navigării constituie acceptul dumneavoastră. Citește mai mult...