Blog

Datorita intrarii la 1 iulie 2016 a noii reglementari SOLAS, am dezvoltat un sistem modern de cantarire, specializat pentru cantarirea tuturor tipurilor de containere, denumit FLINTAB COMPASS, certificat metrologic si care se va reverifica anual, sub incidenta Directivelor Europene aplicabile.

In versiunea standard, cantarul este dimensionat pentru containere de 20' sau 40', optional exista varianta extinsa si pentru containerele de 45'. 
Operarea se poate face manual (un proces mai lent) sau automat (un proces foarte rapid de cantarire):

Operarea manuala implica un operator care sa introduca datele de identificare ale containerului si sa valideze cantarirea.

Operarea automata exclude orice operator uman, preia datele de identificare ale containerului printr-o camera video cu software OCR si trimite datele acestuia impreuna cu valoarea VGM (Verified Gross Mass) care trebuie inregistrata inaintea imbarcarii in ERP-ul operatorului portuar ca valoare VERMAS EDIFACT.
Mai mult, procesul de cantarire permite si calcularea excentricitatii containerului si a centrului de greutate COG (Center Of Gravity).

FLINTAB - sisteme profesionale de cântărire

Toate spațiile de afaceri sunt aglomerate de un trafic intens de marfă cântărită în toate fazele sale de procesare.

Practicantă a unei arhitecturi care caută întotdeauna echilibrul dintre performanța tehnică și pragmatismul prețului, FLINTAB a construit cântare de peste 23 de ani pentru mai mult de 3000 de clienți.

FLINTAB iși continuă drumul atingând mereu noi ținte, permanent concentrați asupra spiritului viziunii companiei - aceea de a fi "Dedicați performanței".

Este normal ca strategia de dezvoltare a firmei noastre să conducă la creșterea numărului de comenzi, implicit a cifrei de afaceri. Secretul nostru constă în veritabila satisfacție a clientului. Aceasta conduce la celebrul "word-of-mouth" care înlocuiește din ce în ce mai mult, și cu rezultate mult mai sigure și mai credibile, ponderea publicității mass-media. Reputația se transmite de la client la client, iar menținerea reputației FLINTAB este esențială.
Pe fondul unei accentuate dinamici interne și externe a pieței sistemelor de cântărire, FLINTAB și-a cristalizat imaginea de profesionist al domeniului, menținându-se pe prima poziție în topul companiilor de profil din Romania, poziție de lider recunoscută de clienți, competitori și organisme guvernamentale din domeniul metrologiei. FLINTAB a reușit să-și mențină poziția deținută incă de la înființare, înregistrând o continuă creștere a cotei de piață. Motorul firmei a fost intotdeauna faptul ca am fost inovatori. Într-o piață imatură și entropică, noi am știut să folosim tehnica know-how-ului, să proiectăm, să planificăm și să optimizăm metodele.

Cântarele sunt cele care gestionează cu exactitate orice producție, într-un rol preferențial exclusivist, și anume cel de CENZOR., așa cum bine suna un titlu al unei binecunoscute reviste agricole: „potențialul se vede în lan, recolta... la cântar”.

FLINTAB este o marcă originală de forță și se detașează net într-o piață amorfă și conjuncturală, oferind soluții complete de cântărire, garanții solide și posibilități de finanțare.

Echipa FLINTAB își continuă drumul atingând mereu noi ținte, fiind permanent concentrată asupra spiritului companiei: „Lucrăm pentru cântarul perfect”.

Descoperiți pe www.flintab.ro mai multe despre ce facem, cum lucrăm și motivele pentru care suntem cei mai buni.

Dana Rus - Director FLINTAB
0745 - 01 85 01, dana.rus@flintab.ro

Cântarele comerciale garantează circulația corectă a mărfurilor.
Alegeți un cântar de marcă.

Singurul aspect relevant pentru utilizarea unui cântar rutier este acela de a gestiona simplu și eficient datele de cântărire și de a permite transferul acestora în diverse alte aplicații software în rețea.

În prezent, pe piața cântarelor rutiere, există o varietate mare de opțiuni. Iar din perspectiva unui simplu observator, prețul inițial de achiziție pare a fi singurul factor diferențiator. Însă furnizorii* care promit chilipiruri își permit să coboare prețul prin tăieri succesive sau simultane în lanțul proceselor de fabricație: proiectare - materiale -componente - finisare.
*îi numesc furnizori și nu producători, deoarece niciun alt competitor nu deține o fabrică proprie.
Când prețul pare a fi "atât de atrăgător", fiți siguri de costuri ridicate de mentenanță și pierderi importante datorită nefuncționării corecte pentru perioade semnificative de timp.
Diferențele dintre un cântar rutier de o calitate excepțională și unul mediocru cu prețul cel mai scăzut nu sunt întotdeauna vizibile la prima analiză rapidă a ofertelor. Din nefericire, cele mai multe diferențe critice sunt observate de-a lungul timpului, după numai câțiva ani de funcționare. Este deja prea târziu pentru a mai putea schimba ceva, regretul alegerii inițiale umbrind orice scuză de bune intenții...
FLINTAB, ca pionier și deschizător de drumuri, a ridicat întotdeauna ștacheta calității în pofida tendinței descendente a prețurilor, întorcând ca un bumerang falsul avantaj al unui preț inițial mic împotriva însuși promotorilor "low-cost".
Selectarea unui cântar rutier nu trebuie să intimideze. Gândirea pe termen lung este importantă: cântarele rutiere sunt proiectate să “dureze” decenii.
Acest ghid de alegere a unui cântar rutier, dezvoltat de FLINTAB, este un document obiectiv care prezintă elementele care afectează substanțial performanța și longevitatea investiției dumneavoastră:

În general, clienţii iau în considerare numai costul iniţial al produsului, neţinând cont de durata de viaţă, costul întreţinerii, al pieselor de schimb, al reparaţiilor sau costul nefuncţionării. Scopul acestui ghid este de a explica obiectiv procesul alegerii corecte a unui cântar rutier pentru aplicaţia dumneavoastră prin prisma opţiunilor pe care le aveţi şi conturarea deciziei pe care o veţi lua.

FLINTAB a ales cuvântul de ordine al proceselor de proiectare și fabricație: DURABIL și a revoluționat conceptul de platformă de cântărire prin cumularea calităților esențiale pe care trebuie să le aibe un cântar rutier profesional.

Modelele FAST și FORTI au deschis astfel drumul unei noi concepții tehnice care, în decursul multor ani de perfectă funcționare, a validat marca de valoare a fiecărui model de platformă proiectat ulterior.
Linia de platforme de cântărire concepute și proiectate de FLINTAB sunt un veritabil "benchmark" național, la al căror etalon se raportează celelalte structuri.
Printr-un efort continuu de optimizare, însoțit de o viziune permanent proiectată în viitor, platformele fabricate de FLINTAB au atins nivelul maxim de calitate SUPER PREMIUM și nivelul maxim de durabilitate HEAVY-DUTY, atribute cu care un cântar rutier se poate numi cu adevărat excepțional.

Reprezentând >50% din valoarea unui cântar rutier,


(fără costul fundației, care se presupune apriori proiectată și executată corect), restul constând în electronică și servicii, platforma de cântărire este "emblema" întregului sistem.
În consecință, cu seturi comparabile de electronică și servicii conexe, platforma este prima care face diferența.
Proiectarea platformei și cantitatea de metal folosită pentru fabricarea sa determină durata de viață a cântarului rutier.

 

CLC (Concentrated Load Capacity) este un indicator industrial recunoscut internațional și este valoarea specificată de către producător (iar în SUA măsurată și verificată în cadrul testelor metrologice) care definește capacitatea sarcinii concentrate maxime a grupurilor de axe pentru care a fost proiectată platforma cântarului rutier. CLC măsoară abilitatea de a cântări sarcini concentrate în suprafețe relativ mici ale platformei. O valoare mare a CLC determină o durată mare de viață cu păstrarea intactă a performanțelor metrologice.
O valoare mică a CLC duce la o economie de metal de 15..30%.

 

Factor de siguranță (Safety Factor)

În calculele de proiectare se utilizează rezistențe admisibile raportate la rezistența de rupere a materialului. Acest raport, numit factor de siguranță SF, măsoară intensitatea traficului pe platforma unui cântar rutier.

 

FEA (Finite Element Analysis) măsoară  factorii critici de stres în mod virtual pe fiecare componentă a structurii de rezistență în cele mai defavorabile condiții de încărcare a platformei, obținând astfel zonele cu potențial mare de risc de distrugere sau cu grad de uzură prematur. Analiza elementului finit permite optimizarea consumului de metal/beton necesar fabricării platformei fără a afecta rezistența sa și plasează structura în domeniul cert de securitate tehnică și durată mare de viață.

 

Săgeata platformei sub sarcina maximă: "f" măsoară rigiditatea. Este măsurată prin Săgeata platformei sub sarcina maximă și oboseala cumulată a metalului determinată de deformările elastice repetate ale structurii de rezistență reprezintă un factor determinant al duratei de viață a podului. Săgeata real măsurată a unei platforme trebuie specificată și garantată de producător.

 

O înălțime mică a deck-ului, cunoscută ca structură "low-profile", determină rampe joase și scurte, optimizând spațiul in care se amplasează platforma.
La polul opus, cu o economie de metal de 15..30%, o înălțime mare a deck-ului practic dublează înălțimea și lungimea rampelor, cu costuri mari de construcție și risipă de spațiu

Cea mai importantă este sinergia celor doi factori esențiali pentru speranța de viață: volumul de camioane și încărcarea pe axe.

 

Platforma cântarului rutier: beton prefabricat, metal-beton sau metalică?

Ca materiale de construcție separate, și metalul, și betonul sunt materiale remarcabile, de aceea sunt omniprezente. Betonul este excelent pentru preluarea forțelor de compresie, dar slab pentru forțele de întindere. Metalul este excelent pentru ambele tipuri de forțe. Pentru a îmbunătăți rezistența betonului la forțele de întindere, proiectul de armare a structurilor mixte metal-beton sau a celor din beton este esențial, la o calitate comparabilă a betonului din care se fabrică acest tip de platforme. Validarea acestui proiect exclude orice fenomen de apariție a fisurilor și tensiunilor sub axele neutre ale structurii din beton. Din nou, analiza elementului finit FEA este garanția unei proiectări corecte și durabile.

SWAN - software de management al tranzactiilor comerciale

Pachetul software SWAN gestionează procesul de cântărire a autovehiculelor. Comunicarea cu indicatorul digital de cântărire (și cu accesoriile opționale ale cântarului rutier) este foarte flexibilă: TCP/IP (FTP, cablu optic, wireless), RS232C, RS485/RS422. Interfața grafică a aplicației SWAN este completă, ergonomică și sugestivă.

Pachetul software SWAN gestionează procesul de cântărire a autovehiculelor. Comunicarea
cu indicatorul digital de cântărire (și cu accesoriile opționale ale cântarului rutier)
este foarte flexibilă: TCP/IP (FTP, cablu optic, wireless), RS232C, RS485/RS422.
 • Cerințe H.G. 1373/2008 privind stabilirea condițiilor de introducere pe piață și de punere în funcțiune a aparatelor de cântărit cu funcționare neautomată
 • Tipărire configurabilă a tichetelor de cântar, a avizelor de însoțire a mărfii și a facturilor
 • Generare de tichete cumulate, rapoarte și situații statistice
 • Drepturi de acces operatori
 • Gestiune pe tipuri de tranzacții: livrări sau primiri de marfă, prestări servicii
 • Tară cântărită, tară înscrisă, suprasarcină, control acces, tranzit
 • Măsurare greutate pe fiecare axă a autovehiculului ±5%
 • Export de date, interconectare programe terți

Interfața grafică a aplicației SWAN este completă, ergonomică și sugestivă.

 • Configurare: permite setarea parametrilor pentru sistemul de cântărire, pentru documentele de cântărire și alegerea modurilor de operare dorite - particularizarea la cerințele specifice activității desfășurate
 • Actualizare: pentru actualizarea bazei de date a programului de cântărire; conține listele cu firme, persoane fizice, materiale/produse, autovehicule și șoferi, destinații transport/utilizare, servicii, comenzi/contracte, cântăriri
 • Gestionare înregistrări: pentru gestionarea înregistrărilor din baza de date a programului de cântărire, tipărirea/retipărirea documentelor de cântărire (tichete de cântar, avize de însoțire
  marfă /note de intrare-recepție și facturi), generarea tichetelor de cântar cumulate, generarea rapoartelor centralizate și situațiilor statistice, exportul datelor de cântărire în diferite formate (XLS, DOC, PDF, ASCII, CSV)
 • Despre: cuprinde date despre versiunea programului, referințe la manualul de operare
  și informații de contact
 • Cântărire: permite efectuarea operațiilor de cântărire

Descarcă .pdf
(4.45 MB)

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Afisaje electronice de exterior

Afișajele de exterior sunt controlate prin intermediul interfețelor seriale (RS-232, RS-422, RS-485), sau prin Ethernet. Carcasa solidă din oțel și aluminiu asigură operarea normală în medii industriale de utilizare. Tehnologia afișajelor RGB pentru cântare rutiere este proiectată pentru a comunica cu terminale ce folosesc standardul ASCII in protocolul de comunicare.

Afișajele de exterior sunt controlate prin intermediul interfețelor seriale (RS-232, RS-422, RS-485), sau prin Ethernet. Carcasa solidă din oțel și aluminiu asigură operarea normală în medii industriale de utilizare. Tehnologia afișajelor RGB pentru cântare rutiere este proiectată pentru
a comunica cu terminale ce folosesc standardul ASCII in protocolul de comunicare. Acestea au presetate protocoale de comunicare diverse. Dispozitivele sunt livrate cu software-ul care, în funcție de versiune, asigură funcționarea normală cu aceste terminale.

Dispozitivele sunt livrate cu programul software RGB Wagset 2, care asigură configurarea individuală
pentru a comunica cu orice tip de indicator de cântărire.

Ceasurile si termometrele electronice utilizate în interior (recepții, săli, coridoare) sau în exterior (intrări în clădiri, piscine, stadioane) au un design atractiv. Ceasurile pot face parte din proiecte de advertising mult mai mari. Înălțimea variabilă a digiților asigură flexibilitate pentru cerințele clientului.

Copyright © 2012 - 2021 FLINTAB
Acest site web folosește cookie-uri. Continuarea navigării constituie acceptul dumneavoastră. Citește mai mult...